νεα

Συνέντευξη Auto Triti

Συνεντευξη Παναγιώτη Καραγιώργου
Διευθυντή Πωλήσεων της εταιρίας Tsopelogiannis Autogas

Πείτε μας λίγα λόγια για την αεριοκίνηση. Ποια τα οφέλη;

Το πλεονεκτήματα τις αεριοκίνησης λίγο-πολύ τα ξέρουμε σχεδόν όλοι:

Το υγραέριο είναι ένα φυσικό καύσιμο υδρογονανθράκων που αποτελείται από προπάνιο και το βουτάνιο,και είναι υποπροϊόν των βιομηχανιών πετρελαίου και φυσικού αερίου σε άφθονη ποσότητα. Η καύση του LPG παράγει λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα σε σχέση με άλλα καύσιμα, που σημαίνει μικρότερη συμβολήστην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Έχει επίσης την ιδιότητα της μετάβασης από αέρια σε υγρή μορφή σε ατμοσφαιρική θερμοκρασία, αν συμπιεστεί, που σημαίνει ότι μπορεί εύκολα να αποθηκευτεί ως υγρό να γυρίσει πίσω σε αέρια φάση απλά, ανακουφίζοντας την πίεση. Και επειδή είναι 250 φορές πυκνότερο ως υγρό,μεγάλη ποσότητα μπορεί να αποθη κευτεί σε ένα μικρό σχετικά δοχείο

Οι περισσότεροι μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων - από την Fiat, Toyota, Peugeot - παράγουν οχήματα που κινούνται με υγραέριο.

Τα αυτοκίνητα που κινούνται με βενζίνη μπορούν σχετικά εύκολα να μετατραπούν και να λειτουργούν με υγραέριο επίσης.

Το υγραέριο και το φυσικό αέριο αποδίδουν μεγαλύτερο χρόνο ζωής στον κινητήρα του αυτοκινήτου. Η διάρκεια ζωής του φίλτρου μπορεί να διπλασιαστεί, καθώς το υγραέριο αφήνει λιγότερα κατάλοιπα στη διαδικασία καύσης σε σχέση με την βενζίνη / ντίζελ. Οι φθορές των κυλίνδρων  και των εμβόλων μειώνονται σημαντικά, λόγω της καλύτερης ανάμιξης με τον αέρα, καθώς εισέρχεται στο θάλαμο ως αέριο, σε αντίθεση με ντίζελ και τη βενζίνη, τα οποία εισέρχονται σε υγρή μορφή.

Γεγονός είναι επίσης ότι από την δεκαετία του 30 που χρησιμοποιείται το υγραέριο δεν έχει ποτέ συμβεί κά-

ποιο ατύχημα περιβαλλοντικής ρύπανσης. Ενώ αντίθετα το πετρέλαιο είναι αρμόδιο για χιλιάδες περιβαλλοντικά επεισόδια ρύπανσης κάθε έτος, έως σήμερα καμιά εδαφική έκταση ή κοίτη δεν έχει μολυνθεί από το LPG.

Επιπλέον παράγει 15% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα και 20% λιγότερο άλλα επιβλαβή αέρια όταν καίγεται. Εξατμίζεται γρήγορα, οπότε σε περίπτωση διαρροής εξατμίζεται και δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης γης ή υδάτων.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε βέβαια το σημαντικότατο όφελος από την μείωση του κόστους κίνησης σε 48 με 50% ανά χιλιόμετρο.

Τι πιστεύετε για την αεριοκίνηση στην Ελλάδα; Τι πρέπει να προσέχουμε;

Η αεριοκίνηση έχει μέλλον στην χώρα μας, βρίσκεται όμως ακόμα σε εφηβικό στάδιο, και περνά τα ίδια συμπτώματα όπως σε άλλες γειτονικές βαλκανικές χώρες.

Και τι εννοώ….

Αν ανατρέξουμε και δούμε το τι συνέβη στην Σερβία, στην Βουλγαρία και στην Τουρκία όταν πρωτοξεκίνησε η αεριοκίνηση, θα διαπιστώσουμε ότι στην αρχή παρουσιαστήκαν τα εξής σοβαρά προβλήματα.

Έξαρση των σημείων τοποθέτησης των συστημάτων αεριοκίνησης, που λειτουργούσαν κατά κανόνα παρανόμως χωρίς άδειες εγκατάστασης, χωρίς εμπειρία αποσκοπώντας στο εύκολο κέρδος, θεωρώντας ότι είναι μια εύκολη διαδικασία.

Με το πέρασμα του χρόνου άρχισαν σταδιακά να κλείνουν όσοι ασχολήθηκαν ευκαιριακά ή ως συμπληρωματική εργασία με την αεριοκίνηση και να παραμένουν στον χώρο επιχειρήσεις ιδιαίτερα σοβαρές που είχαν επενδύσει και συνεχίζουν να επενδύουν σε έμψυχο δυναμικό, τεχνολογικό εξοπλισμό, εκπαιδεύσεις προσωπικού κ.λ.π. Επιχειρήσεις οι οποίες θα μπορεί κάποιος να εμπιστευθεί για μια τόσο σοβαρή επέμβαση στον κινητήρα του αυτοκινήτου.

Βέβαια κατά το μεσοδιάστημα αυτό, υπήρξαν πάρα πολλοί δυσαρεστημένοι πελάτες, από όλους αυτούς του ευκαιριακούς εγκαταστάτες, κάτι τo οποίο συμβαίνει και στην δική μας χώρα αυτή την στιγμή.

Εκείνο που, κατά την γνώμη μου, θα γίνει και που «σηκώνει» η Ελληνική αγορά, είναι ότι θα μείνουν 6 έως

10 πολύ σοβαρές επιχειρήσεις τοποθέτησης συστημάτων αεριοκίνησης στην Αττική και από μία έως δύο στις μεγάλες πόλεις της Ελληνικής επικράτειας.

Πως προστατεύονται οι καταναλωτές έναντι αυτόν τον ευκαιριακών εγκαταστατών, κερδοσκόπων;

Όπως πάντα συμβαίνει στην Ελλάδα, οι καταναλωτές θα πρέπει από μόνοι τους να προστατευθούν από τις πιθανές σοβαρές επιπτώσεις, καταρχάς ζητώντας την άδεια του εγκαταστάτη και κατά δεύτερον βλέποντας τις εγκαταστάσεις τις εκάστοτε εταιρίας τοποθέτησης. Αρμόδιο για τον έλεγχο αυτό είναι το υπουργείο συγκοινωνιών. Μόνο στην Αττική υπάρχουν πάνω από 500 εγκαταστάτες και οι εγκεκριμένοι αν δεν απατώμαι δεν είναι πάνω από 100 συνολικά.

Επίσης παρουσιάστηκαν δεκάδες εισαγωγικές εταιρίες συστημάτων αεριοκίνησης, όπως και στην χώρα μας (55 ως σήμερα…), οι οποίες προσφέρουν συστήματα από διάφορες χώρες προέλευσης.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι προσφέρονται συστήματα με ονόματα τα οποία παραπλανούν τον καταναλωτή στο θέμα της προέλευσης των υλικών αλλά και της ποιότητας. π.χ. συστήματα με Ιταλικά ονόματα αλλά Βουλγαρική ή Τούρκικη χώρα κατασκευής, που δεν αποσκοπούν πουθενά αλλά μόνο στην παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού.

Δεν λέω ότι τα συστήματα τα οποία προέρχονται από χώρες όπως Τουρκία, Βουλγαρία ή Πολωνία δεν είναι αξιόπιστα, αλλά επιτέλους θα πρέπει να ξέρουμε σε τι ακριβώς επενδύουμε τα χρήματά μας (value for money).

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, εκτός των άλλων, όταν οι περισσότερες αυτών των εταιριών θα φύγουν από την  αγορά, όλοι οι καταναλωτές που έχουν κάνει εγκατάσταση τέτοιου είδους συστήματα θα αναγκαστούν να

προχωρήσουν σε απεγκατάσταση του συστήματος λόγω του ότι δεν θα υπάρχει κάποιος να τους υποστηρίξει τεχνικά, στο θέμα της συντήρησης και του service αλλά ούτε και σε ανταλλακτικά.

Προσοχή λοιπόν στο ποια μάρκα συστήματος θα επιλέξουμε και ποια είναι η εταιρία τοποθέτησης αυτού.

Έχοντας επιλέξει μια εταιρία με μακροχρόνια παρουσία, παρέχοντάς σας σοβαρές εγγυήσεις, τότε είστε όσο το δυνατόν πιο σίγουροι ότι για πολλά χρόνια θα απολαμβάνετε τα πλεονεκτήματα της αεριοκίνησης.

Ακούγεται ότι θα αυξηθεί το κόστος του υγραερίου ανά λίτρο και ότι θα έρθει σχεδόν στα ίδια επίπεδα με το κόστος της βενζίνης. Εσείς τι πιστεύετε;

Αν πάρουμε για παράδειγμα ξανά τις γειτονικές χώρες (και όχι μόνο αυτές), θα δούμε ότι τα ίδια ακριβώς λέγονταν. Το αποτέλεσμα είναι ότι αν και έχουν περάσει πάνω από 15 χρόνια σε μερικές από αυτές το υγραέριο παραμένει, σε σχέση με την βενζίνη, σχεδόν στην μισή τιμή και χαμηλότερα.

Γιατί να επιλέξει κάποιος εσάς και όχι μια άλλη εταιρία για την μετατροπή του οχήματός του σε υγραεριοκίνητο;

Γιατί η εταιρία μας είναι σε θέση να προσφέρει στον πελάτη όλα τα παραπάνω.

Υπάρχει ειδικός ιδιόκτητος χώρος 775 τετραγωνικών μέτρων που ασχολείται αποκλειστικά με την τοποθέτηση συστημάτων υγραερίου και φυσικού αερίου σε βενζινοκίνητα οχήματα παντός τύπου.

Κατέχουμε άδεια εγκατάστασης συστημάτων υγραερίου και άμεσα παρέχουμε τα νόμιμα πιστοποιητικά και έγγραφα για τη νομιμοποίηση της εν λόγω εγκατάστασης στο Υπουργείου Συγκοινωνιών χωρίς επιπλέον (ή κρυφές) χρεώσεις.

Οι τεχνικοί προϊστάμενοι είναι μηχανολόγοι μηχανικοί ανώτερης εκπαίδευσης (πολυτεχνείου) με ανάλογη εκπαίδευση στα συστήματα αεριοκίνησης.

Το εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό της εταιρίας μας έχοντας ειδική εκπαίδευση στην Ιταλία και στην Ολλανδία είναι έτοιμο να παρέχει τη μέγιστη ποιότητα στις εργασίες εγκατάστασης .

Η πλήρης τεχνική υποστήριξη και κάλυψη από τα πιο πάνω εργοστάσια κατασκευής, η άμεση εξυπηρέτηση των πελατών μας και επιτυχημένη τοποθέτηση σε πάνω από 2650 οχήμα τα συνολικά αποτελούν την συνταγή της επιτυχίας. 

Τέλος είμαστε η μόνη εταιρία που προσφέρει στους πελάτες της πέντε συνολικά διαφορετικές λύσεις:

  • North Italy Gas Systems Ιταλίας
  • Landirenzo Ιταλίας
  • Prins Ολλανδίας
  • Tartarini Ιταλίας
  • Lovato Ιταλίας

Με τα συστήματα αυτά καλύπτουμε όλες τις ποιοτικές κατηγορίες με τις πιο μεγάλες και αξιόπιστες εταιρίες στον κόσμο και σε συνάρτηση με την εμπειρία μας δίνει την δυνατότητα να προσφέρουμε το καλύτερο σύστημα για κάθε τύπο αυτοκινήτου στην πιο συμφέρουσα τιμή, δίνοντας μοναδικές εγγυήσεις όπως 2+2 χρόνια για τα συστήματα υγραερίου και 15 χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας του κινητήρα με αποζημίωση κατά περίπτωση έως 30000€ γραπτώς.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

mapMetamorfosi

Μεταμόρφωση

Εγκαταστάσεις & After Sales Service

Λεωφ. Τατοϊου 89,
Τηλ: 210 2835840
Fax: 211 1838459

mapElliniko

Ελληνικό

Εγκαταστάσεις & After Sales Service

Έναντι Μετρό Ελληνικού
Λεωφ. Βουλιαγμένης 70,
Τηλ/Fax: 210 9626633


mapAgia

Αγία Παρασκευή

Εγκαταστάσεις & After Sales Service

Πλησίον Πλ. Αγίας Παρασκευής
Λεωφ. Μεσογείων 409,
Τηλ/Fax: 210 6012839


Ωράριο λειτουργίας καταστημάτων
Δευτέρα-Παρασκευή: 8:00-18:30, Σάββατο: 9:00-14:00
After Sales Service: Δευτέρα-Παρασκευή: 08:00-17:00, Σάββατο: κλειστά

Δείτε όλους τους τρόπους πληρωμής εδώ cards2018